Xiaomi Mi 9 review: een topper, als je kan leven met zijn gebreken (2024)

Xiaomi Mi 9

Vorig jaar stelde Xiaomi een nieuw dochtermerk voor, genaamd 'Poco' dat erop gebrand is om hallucinant lage prijzen te bieden in ruil voor krachtige hardware. Jiri kreeg de Pocophone F1 in handen en was erg enthousiast over het toestel. Toch verhindert de komst van Poco Xiaomi gelukkig niet om zelf toptoestellen te lanceren met een laag prijskaartje.

De Xiaomi Mi 9 is de laatste telg van de grote Xiaomi-familie en de telefoon is beschikbaar voor 499 euro. De telefoon werd niet toevallig gelanceerd op 20 februari, dat is dag waarop Samsung zijn hele S10-reeks aan de wereld heeft getoond. Naast de Mi-vlaggenschepen heb je nog de Mi Mix 3 (492 euro) die eind 2018 werd onthuld. Dat toestel kreeg dit jaar nog een 5G-variant, de Mi Mix 3 5G, die naar Europa komt voor 599 euro.

Specificaties

Afmetingen: 157,5 X 74,7 X 7,6 mm

Scherm: 6,39 inch Full HD 2340 bij 1080 pixels Super AMOLED-scherm

Processor: Qualcomm Snapdragon 855

RAM: 6 GB werkgeheugen

Opslag: 128 GB, niet uitbreidbaar

Selfiecamera: 20 MP met f/2.0

Hoofdcamera: 48 MP RGB met f/1.8, 12 MP telelens met f/2.2, 16 MP groothoeklens met f/2.2

Batterij/Accu: 3300 mAh

Softwareversie: MIUI 10 (gebaseerd op Android 9 Pie)

Extra: Vingerafdrukscanner onder het scherm, dual sim, Google Assistent-knop

Behuizing en design

De Xiaomi Mi 9 is niet de grootste telefoon die er op de markt is en zeker ook niet de dikste. Het toestel komt met een glazen behuizing en een aluminium frame en het ligt ontzettend prettig in de hand met knoppen die op een comfortabele plaats zitten. Xiaomi heeft geen kosten bespaart om je als gebruiker een premium gevoel te geven, in tegenstelling tot de Pocophone F1 waar wel bespaard werd op de materialen die gebruikt werden voor de behuizing.

De Mi 9 heeft een randloos design gekregen, maar daarvoor heeft Xiaomi geen schuifsysteem gebruikt zoals bij de Mi Mix 3, maar een eenvoudigere waterdruppelinkeping voor de selfiecamera zoals bij de P30 Pro van Huawei of de OnePlus 6T. Verder heeft de telefoon ook een erg kleine 'kin' aan de onderkant. Onderaan vinden we twee openingen voor de speaker, maar er zit enkel een luidspreker aan de rechterkant. In het midden zie je een usb-c-poort en je ziet twee antennelijnen.

Xiaomi Mi 9 review: een topper, als je kan leven met zijn gebreken (1)

Aan de rechterkant van de telefoon vinden we de powerknop met daarboven de volumeknoppen en links zit een knop waarmee je de Google Assistent roept. En nee, je kan die laatste helaas niet herprogrammeren naar de geliefde Bixby-assistent. Je vindt links ook nog een slot waarin je twee simkaarten kan plaatsen, maar geen microSD-kaarten. Bovenaan zie je een microfoon, een antennelijn en een infraroodblaster waarmee je je toestel als afstandsbediening kan gebruiken om elektronische apparaten te bedienen. De telefoonluidspreker zit ook verwerkt in de bovenkant samen met een handige notificatie-LED.

Aan de glazen achterkant valt meteen de verticale camera-opstelling op waarbij een knappe blinkende ring zit rond de hoofdlens bovenaan. De cameramodule steekt uit te behuizing en onderaan zie je een flitser. Daarnaast zie je enkel het Xiaomi-logo in het midden onderaan en dus geen tekst zoals: 'AI Vision Pro Triple Camera' of andere marketingtermen.

Het is ook fijn dat Xiaomi inspanning doet om de telefoon te beschermen voor gebeurlijke ongevallen. Niet alleen is er Corning Gorilla Glass 5 op de achterkant gebruikt, maar het Chinese merk levert zijn toestel ook met een plastic case. Hoewel die niet dezelfde mate van bescherming biedt zoals bijvoorbeeld een Spigen-hoesje dat doet, is het wel een leuke extra. Een hoesje is ook echt een aanrader, want de Mi 9 is erg glad en helaas zijn ook vingerafdrukken erg goed zichtbaar op het glas.

Xiaomi Mi 9 review: een topper, als je kan leven met zijn gebreken (2)

Scherm, prestaties en accuduur

Scherm en weergave

Zoals je misschien in de specificaties als zag, heeft de Mi 9 een Super AMOLED-scherm, dat is een scherm van Samsung-makelij. Xiaomi's Koreaanse concurrent staat er nog steeds voor bekend om de beste schermen in de industrie te leveren. Xiaomi heeft er dus een goede zaak aan gedaan om zijn paneel bij Samsung te gaan zoeken.

Het gaat om een 6,39 inch AMOLED paneel met een resolutie van 2340 bij 1090 pixels. Het scherm heeft een slanke 19:5:9-verhouding en ook hier bespaart Xiaomi niet om bescherming door het nieuwe Corning Gorilla Glass 6 te gebruiken. Het paneel ondersteunt verder ook rijkere HDR10-content wat onder meer werkt met Netflix.

Xiaomi Mi 9 review: een topper, als je kan leven met zijn gebreken (3)

Hoewel we erg te spreken zijn over het scherm dat Xiaomi hier levert voor deze prijs, moet je je als gebruiker ook geen illusies maken. Als je de Mi 9 naast de S10 Plus legt, merk je nog steeds dat het scherm van die laatste helderder is en meer imponeert. Onlangs deden we ook een vergelijking tussen de Mi 9 en de P30 Pro van Huawei en ook tussen die twee toestellen was het verschil in kwaliteit zichtbaar. Het scherm behoort net niet tot de top als we kijken naar helderheid, kleurenweergave en zichtbaarheid in moeilijke kijkhoeken of sterk zonlicht.

De Mi 9 komt ook met automatische helderheid en je kan vanuit de instellingen zelf de kleurtemperatuur wijzigen naar jouw voorkeur. De automatische helderheid houdt ook rekening met het omgevingslicht, maar hij is wel niet de beste die we al bij een telefoon hebben gezien. Geregeld schakelt het toestel over naar een donker scherm zonder een duidelijke reden. Soms reageert het scherm te overdreven op een verandering in licht en naarmate ik de telefoon langer gebruikte, had ik ook niet het gevoel dat hij mijn voorkeuren beter leerde kennen.

Prestaties

De Xiaomi Mi 9 is een snelheidsduivel, dat mag duidelijk zijn. Niet voor niets zien we 666 in zijn score van de AnTuTu-benchmark hieronder. De Mi 9 is de eerste telefoon met een Snapdragon 855 - dat is de nieuwste high-end chipset van Qualcomm - die we op onze redactie, konden testen. Het was dan ook erg interessant om deze chipset te vergelijken met de Exynos 9820 uit de S10-toestellen die we eerder al in handen kregen.

De processor gaat hier gepaard met 6 GB aan werkgeheugen en 128 Gb opslag. De Snapdragon 855 heeft één primaire kern, de 2.84 GHz Kryo 485, en daarnaast gebruikt hij drie 2.42 GHz Kryo 485-kernen en vier energiezuinige Kryo 485-kernen geklokt op 1,8 GHz. In de benchmarks hieronder nam hij het op tegen een tegenstander van zijn eigen grootte, de OnePlus 6T (579 euro) en daarnaast ook de Samsung Galaxy S10 Plus die ongeveer het dubbele kost.

Xiaomi Mi 9 review: een topper, als je kan leven met zijn gebreken (4)

We zien in de resultaten dat de Mi 9 de bovenhand neemt in de meeste benchmarks, namelijk: AnTuTu, PCMark en 3DMark. toch zijn de testresultaten dit keer minder eensgezind, want de telefoon presteert minder goed in de Geekbench 4-test en in GFXBench dat grafische kracht meet. De OnePlus 6T wordt in elke test zoals verwacht wel geklopt, want hij heeft een net iets oudere Snapdragon 845.

Zoals altijd benadrukken we dat benchmarks ook niet alles zeggen, want uit het dagelijks gebruik van het toestel merk ik dat hij iets sneller aanvoelt dan de S10 Plus. Je merkt het in veel mindere mate aan gewone interacties, maar wel veel duidelijker in games. Ik liet het nieuwe The Elder Scrolls: Blades los op zowel de S10 Plus als op de Mi 9. Blades is een erg veeleisend spel en in het verleden kreeg zowel de Huawei Mate 20 Pro als de S10 Plus af te rekenen met framedrops. Ik stelde vast dat die bij de topper van Xiaomi in veel mindere mate aanwezig waren.

Accuduur

Zoals al eerder gezegd is de Mi 9 niet het grootste of dikste toestel en dat laat zich duidelijk voelen in de resultaten van de batterij. Het toestel is ervoor gemaakt om bij normaal gebruik precies één dag mee te kunnen gaan met zijn 3300 mAh-accu. Beslis je om een keer flink wat te gamen met de Mi 9, dan mag je er zeker van zijn dat je accu de dag niet haalt.

Ik heb de telefoon ook getest in combinatie met AccuBattery dat telkens op de de achtergrond bleef werken om de accuprestaties gedurende een week te meten. De app stelde aan het einde van de rit vast dat de Mi 9 zo'n 8 uur en 7 minuten overleeft als je hem aan één stuk gebruikt. Daarnaast kan zijn accu net geen 63 uur in stand-by overleven, dus als het scherm van de telefoon vergrendeld is. Op basis van die resultaten berekent de app dat het toestel met actieve- en stand by-tijd gecombineerd het zo'n 16 uur en 44 minuten volhoudt.

Xiaomi Mi 9 review: een topper, als je kan leven met zijn gebreken (5)

Om even een vergelijking te maken met die gecombineerde tijd: de P30 Pro hield het 31 uur en 35 minuten vol, de Honor View 20 was goed voor 37 uur en 41 minuten en de Google Pixel 3 XL behaalde 13 uur en 35 minuten. De Mi 9 heeft dus zeker niet de zwakste accuduur die we bij een smartphone hebben gezien, maar meer dan 'matig' kan je de prestaties niet noemen.

Als we naar snelladen kijken, dan merken we dat met de telefoon een 18 watt snellader werd geleverd en ook ondersteuning biedt voor de 27 watt snellader van Xiaomi die je apart kan aanschaffen. Ik kon beide opladers testen, maar het toestel maakt pas echt het verschil met de 27 watt oplader die ervoor zorgt dat de Mi 9 sneller kan opladen dan de meeste telefoons. Hij is ook een vlaggenschip zoals de Samsung Galaxy S10 Plus te snel af. De P30 Pro met zijn krachtige 40 watt oplader moet hij wel weer voor zich laten. Interessant is ook dat Xiaomi voor deze relatief lage prijs ook snelladen in de Mi 9 heeft gebouwd met een maximaal vermogen van 20 watt. OnePlus voegde die functie nooit toe aan zijn telefoons, omdat het volgens hen de prijs de hoogte zou injagen.

Schermontgrendeling

De vingerafdrukscanner van dit Xiaomi-vlaggenschip kreeg een plaats onder het scherm in plaats van aan de achterkant en het gaat om een optische scanner zoals bij de meeste telefoons het geval is. Ik ben nog steeds een koele minnaar van de huidige in-screen scanners, en dat geldt ook voor de ultrasonische vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy S10 Plus. Ik heb namelijk nog geen scanner onder het scherm gezien die even goed of beter presteert dan de meeste exemplaren aan de achterkant.

Dat geldt ook voor de vingerafdrukscanner van de Mi9, al is dit wel het beste exemplaar dat ik tot hiertoe kon testen. Nog steeds gebeurt het af en toe dat de onderliggende CMOS-camerasensor mijn vingerafdruk niet tijdens de eerste keer registreert doordat mijn vinger zich een paar millimeter buiten het scangedeelte bevindt. Toch leek het dit keer minder te gebeuren dan bij de meeste andere in-screen vingerafdrukscanners.

Xiaomi Mi 9 review: een topper, als je kan leven met zijn gebreken (6)

Minder goed en ook weer tegelijk goed, is dat de Mi 9 geen ondersteuning biedt voor gezichtsherkenning. Ja je leest het goed, de technologie werkt wel op een Android Go-toestel van Xiaomi dat zo'n 80 euro kost, maar niet op de Mi 9. De reden daarvoor is dat de telefoon enkel zijn camera gebruikt en geen andere sensoren of hulpmiddelen om je gezicht te herkennen en daarom is de functie niet actief. Ten minste bij ons, want als je in de instellingen van je telefoon de regio Hong Kong zou selecteren, krijg je wel toegang tot de functie.

Ik kan me voorstellen dat gebruikers gezichtsherkenning missen op deze telefoon, maar ik ben wel aangenaam verrast dat Xiaomi tenminste zelf bij dit toestel heeft ingezien dat de beveiligingsmethode niet volstaat. Het is alleen enorm ironisch dat ze de functie wel bij hun veel goedkopere Xiaomi Mi Play-telefoon sterk in de verf zetten en de lancering van dat toestel was toevallig ook het uitgangspunt van mijn recent opiniestuk over gezichtsherkenning.

Geluid

De Mi 9 heeft geen hoofdtelefooningang, dus ben je aangewezen op de usb-c poort van de telefoon. Je telefoon opladen en tegelijk naar muziek luisteren is daarmee geen optie en Xiaomi levert jammer genoeg geen adapter van usb-c naar audiojack. Net als bij andere telefoons is de geluidskwaliteit van muziek als je bedraad luistert via usb-c eerder teleurstellend.

Xiaomi's toptoestel heeft een erg eenvoudige plaatsing van de speaker onderaan de telefoon. Het toestel heeft geen speaker onder het scherm en produceert ook geen geluid in combinatie met de telefoonluidspreker om een stereo-effect te creëren. Bedek je de speaker bijvoorbeeld tijdens het gamen in landschapsmodus, dan hoor je nagenoeg niets meer. Anderzijds zit de kwaliteit van de enkele speaker wel goed met basgeluid dat aanwezig is en vrij zuivere tonen ook bij hogere volumes.

Camera

Foto’s

Xiaomi ging voor een camera-opstelling die bij andere merken al bewezen heeft dat hij heel effectief is. Het gaat om een set-up van een 48 MP hoofdcamera, een 16 MP groothoeklens en een 12 MP telelens die tot 2x optische zoom brengt. De 48 hoofdcamera vormt een degelijke basis voor de fotografieprestaties van de telefoon, want het gaan om dezelfde Sony IMX 586-sensor die we ook uitvoerig getest hebben met de Honor View 20.

Xiaomi komt ook met een aantal extra camerafuncties zoals Portret, Nacht, Slowmotion-video aan 950 fps, vierkante foto's (kant-en klaar voor Instagram), panorama en een Pro-modus. Er zijn dus geen overbodige toeters en bellen zoals een namaakversie van Apples Animoji of augmented reality-stickers zoals we wel vaker bij de concurrentie zien. Xiaomi koos er anderzijds wel voor om een AI Camera-optie toe te voegen die op basis van je omgeving de beeldverwerking aanpast. Standaard isook een watermerk geactiveerd zoals je kan zien in onderstaande foto's en die moet je dus uitzetten in de instellingen.

Xiaomi Mi 9 review: een topper, als je kan leven met zijn gebreken (7)

Hieronder zie je respectievelijk foto's die genomen zijn met de hoofdcamera, groothoekelens en telelens van de Xiaomi Mi 9 naast een foto van de Huawei Mate 20 Pro. Als laatste zie je nog een nachtfoto en een vergelijking van de selfiecamera. Links zie je telkens de foto die genomen is met de Xiaomi-telefoon en rechts die van de Huawei. Alle foto's werden gemaakt in de standaard fotomodus.

Wat me opviel was dat de camera van de Xiaomi Mi 9 het opmerkelijk genoeg moeilijk heeft om consistent goede foto's te maken in onderbelichte ruimtes binnen en 's nachts. Dat gegeven heb ik bij View 20 niet opgemerkt, waardoor het vooral een softwareprobleem lijkt te zijn. De foto's van de Mi 9 zijn sterker in betere lichtomstandigheden zoals je in onderstaande fotoreeks kan zien. Alle foto's werden genomen met de Mi 9 in de standaard fotomodus.

Video’s

De Mi 9 neemt filmpjes aan hoge kwaliteit, want hij kan opnemen in 4K en zelfs aan 60 frames per seconde. Opvallend is dat Xiaomi in tegenstelling tot de Mi 8 heeft beslist om geen optische beeldstabilisatie te gebruiken en volledig beroep te doen op elektronische beeldstabilisatie (EIS). Toch zijn beelden bij de Mi 9 opvallend stabiel en vergelijkbaar met wat we Google zien doen bij de Pixel 3.

Dat kan je gerust een knappe prestatie noemen, want sommige merken waaronder Huawei, hebben vaak moeite om een goede beeldstabilisatie aan hun telefoons toe te voegen zelfs als optische beeldstabilisatie met EIS wordt gecombineerd. Hieronder zie je een video die genomen is op een evenement van Oculus, waarin je Jaap Vreeke, onze collega van gamenieuwssite IGN, een virtual reality-headset ziet uitproberen.

Als laatste heb ik nog een slowmotion-filmpje dat maximaal aan 960 fps kan worden genomen. Opvallend was dat het vrij lastig is om met de camera-app een goed slowmotion-beeld te nemen. Andere merken gebruiken bijvoorbeeld bewegingsdetectie om automatisch te bepalen wanneer er gefilmd moet worden, maar bij de Mi 9 draait het allemaal om de juiste timing om de beweging vast te leggen, en dat vergt wat gewenning.

Camera-app

De camera-app van Xiaomi is niet overladen met functies en daardoor werkt ze enorm overzichtelijk. Je hebt een eenvoudig carrouselsysteem waarmee je door de verschillende cameramodi bladert. Verder heb je ook een instellingenmenu waarbij je onder meer de resolutie kan wijzigen. Ook het wisselen tussen de lenzen van de hoofdcamera verloopt vlot met een knop om te schakelen tussen de verschillende lenzen. Minder goed is dat de camera-app soms tijdelijk bevriest of 'lag' vertoont zodra je te veel foto's snel na elkaar neemt, dat is een softwareprobleem.

Xiaomi Mi 9 review: een topper, als je kan leven met zijn gebreken (8)

Software

Over software gesproken, MIUI 10, de softwareschil van Xiaomi, is veruit het meest teleurstellende element aan de Xiaomi Mi 9. Ik heb nog nooit zoveel moeite gehad om te wennen aan de launcher en softwareschil van een telefoon tot een punt waarbij ik voor de allereerste keer heb besloten om na een tijdje over te schakelen naar Nova Launcher, dat is een third-party launcher. Ik ben heb het principe om een telefoon te testen op precies dezelfde manier als waarop de consument hem in handen krijgt, maar nadat ik na een tijd had besloten dat de software van de Mi 9 me in mijn dagelijkse werk belemmerde, schakelde ik over. Een smartphone blijft namelijk een werkinstrument.

Als eerste is er geen appdrawer, wat lang geen uitzondering is bij Chinese smartphonemerken, want we zien het ook bij Huawei. Alleen is er ook geen manier om die vanuit de instellingen te activeren, wat me geen al te grote moeite lijkt voor de ontwikkelaars om toe te voegen. De meeste Westerse Android-gebruikers zijn namelijk gewend aan een applade en zullen die absoluut missen op de Mi 9. Zeker als je weet dat apps die je installeert niet alfabetisch worden gerangschikt op het startscherm en er is ook geen mogelijkheid om ze op die manier te sorteren. Verder is er ook geen zoekfunctie om snel een app terug te vinden en je kan geen lege pagina's toevoegen aan je startscherm om apps en widgets handig te schikken. Xiaomi's software kampt met hetzelfde probleem als ColorOS van OPPO: de software is op maat van de Chinese markt.

De problemen reiken ook verder dan de launcher van MIUI 10, want de navigatieknoppen, de terug-toets en recente apps-knop, zijn omgewisseld op de MI 9 in vergelijking met de meeste smartphones. Je zou verwachten dat je die volgorde zou kunnen veranderen in de weergave-instellingen, maar dat is niet het geval. Weken later kreeg ik van een Androidworld-lezer de tip dat de instelling te vinden is bij 'Volledig scherm-weergave'.

Xiaomi Mi 9 review: een topper, als je kan leven met zijn gebreken (9)

Wat ook niet standaard gebeurt op de Mi 9 is het tonen van icoontjes in de notificatiebalk bij meldingen, want ook dat is een functie die je zelf moet activeren. MIUI 10 heeft daarnaast ook de gewoonte, net als als sommige andere launchers, om apps die op de achtergrond werken, zoals AccuBattery, aan de lopende band af te sluiten om batterij te besparen. Je moet dus voor elke app een uitzondering maken vanuit de instellingen.

Verder komt de softwareschil ook met een aantal leuke extra's zoals een kluis met bestanden die je kan versleutelen, een scala aan personalisatiemogelijkheden voor een always-on-scherm en een donkere modus. Daarnaast heb je in de launcher ook een pagina als je helemaal naar rechts veegt (zie foto hierboven) die dient als een soort van algemeen dashboard om snelle acties te ondernemen zoals een QR-code scannen, een afspraak in de agenda opslaan. De functie doet denken aan de Shelf van OxygenOS van OnePlus. Je kan de functionaliteiten ook aanpassen, maar de mogelijkheden zijn zeer beperkt.

Niet alle functies zijn ook vrij van fouten, want de donkere modus bijvoorbeeld toont zwarte tekst bovenop een donkergrijze meldingsballon. Minder onschuldig wordt het wanneer apps ook beveiligingsproblemen bevatten. Software-ontwikkeling blijft zeker een aandachtspunt voor Xiaomi.

Een positief punt dat ik nog eens extra in de bloemetjes wil zetten, is de knop die Google Assistent activeert. Zo'n fysieke knop is een erg leuke toevoeging, zeker als je de Assistent weleens gebruikt om je smarthome-apparaten zoals slimme verlichting te bedienen.

Voorgeïnstalleerde apps

De Mi 9 komt met tal van voorgeïnstalleerde apps of bloatware en die apps kan je ook niet van je telefoon verwijderen. Het gaan om toepassingen zoals een antivirus-app waarmee je ook je cache kan legen, een schermrecorder, een kompas, een scanner, een voicerecorder, enzovoort. Xiaomi gebruikt ook een eigen browser, maar die kan je enkel gebruiken als je een Mi-account aanmaakt. Wat Xiaomi niet heeft, is een eigen toetsenbord, want daarvoor wordt Gboard gebruikt.

Xiaomi Mi 9 review: een topper, als je kan leven met zijn gebreken (10)

Updatebeleid

Elke fabrikant gaat zo op zijn eigen manier om wat updates voor zijn telefoons betreft. In dit artikel hebben we een handige samenvatting gemaakt van het updatebeleid van verschillende smartphone-fabrikanten. Xiaomi is erg vlot in het uitbrengen van beveiligingsupdates en je kan rekenen op drie jaar lang ondersteuning, wat boven het gemiddelde is in vergelijking met de concurrentie.

De Mi 9 zou ook twee versie-updates krijgen, dat wil zeggen dat hij de update naar 'Android Q' krijgt, maar ook naar de daarop volgende versie 'Android R'. Anderzijds heeft Xiaomi wel een reputatie opgebouwd om updates met softwarefouten uit te brengen en dit nieuwsfeit is maar één voorbeeld.

Conclusie

De Xiaomi Mi 9 is een telefoon voor de Android-liefhebber en daar is het meeste mee gezegd. Het toestel is niet alleen razendsnel, maar hij is ook gemaakt met premium materialen en ook de cameraprestaties zijn naar behoren voor zijn prijs. Ondanks zijn prijskaartje van 499 euro, is dit de snelste telefoon die we hier op Androidworld tot dusver hebben getest en ook op andere gebieden maakt hij nauwelijks compromissen.

Toch zijn er naast grote hoogtes ook diepe dalen, want de software van Xiaomi is moeilijk om aan te gewennen als je overschakelt van een andere Android-telefoon. Bovendien is het niet voor elke consument even vanzelfsprekend om binnen de kortste keren een third-party launcher te installeren, en ook daarmee zijn nog niet alle softwareproblemen opgelost. Voor wie er niet voor terugdeinst om zelf de software helemaal naar wens aan te passen en zich te verdiepen in instellingen, is dit een minder groot probleem en dat geldt voor veel Android-liefhebbers.

Ook het scherm van de Mi 9 is van hoge kwaliteit en het is een plezier om te gebruiken. Daarnaast is het goed om te zien hoe Xiaomi de beslissing neemt om geen gezichtsherkenning toe te voegen uit veiligheidsoverwegingen. Xiaomi heeft ook een sterk updatebeleid, wat zeker en vast de Android-liefhebber aanspreekt, ook al zijn er soms softwarefoutjes die binnensluipen. Een laatste bezorgdheid, ook met het oog op de toekomst, is de accuduur van de telefoon, al compenseert Xiaomi dat probleem gedeeltelijk door het uitstekend snelladen en draadloos opladen.

Mogelijke alternatieven voor de Xiaomi Mi 9 zijn de Honor View 20 (599 euro), de OnePlus 6T (579 euro), de Nokia 8.1 (399 euro) of de Samsung Galaxy A9 (599 euro).

Xiaomi Mi 9 review: een topper, als je kan leven met zijn gebreken (11)

Positieve punten

+ Kwalitatief design

+ Uitstekend scherm

+ Snelheidsduivel

+ Cameraprestaties

Negatieve punten

- Software van MIUI 10

- Accuduur

Xiaomi Mi 9kopen

De Xiaomi Mi 9 is beschikbaar in de kleuren blauw en zwart voor zo'n 499 euro bij onder meer Belsimpel en Coolblue. Later zou hij ook verkrijgbaar zijn via de webshop van Xiaomi.

> Belsimpel - 6 GB/64 GB - 448 euro

> Belsimpel - 6 GB/128 GB - 499 euro

> Coolblue - 6 GB/64 GB - 449 euro

> Coolblue - 6 GB/128 GB - 499 euro

Hier vind je nog meer prijzen maar dan in combinatie met een abonnement.

[tds=6965]

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Xiaomi Mi 9 review: een topper, als je kan leven met zijn gebreken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 6363

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.