Paaiškėjo galutinis Lietuvos rinktinės dvyliktukas (2024)

Nuotr.: LTU Basketball

Paaiškėjo galutinis Lietuvos rinktinės dvyliktukas (1)

Nuotr. LTU Basketball

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis pranešė, kurie keturi žaidėjai nevyks į olimpinę atranką Puerto Rike.

Spaudos konferencijoje po mačo su slovėnais strategas padėkojo už darbą Motiejui Krivui, Vaidui Kariniauskui, Rokui Giedraičiui ir Eimantui Bendžiui.

„Labai gaila, man, kaip treneriui, atitenka tas nemalonus darbas, – spaudos konferencijoje kalbėjo Maksvytis. – Turėjome atsisveikinti, tiksliau ne atsisveikinti, o padėkoti 4 žaidėjams. Dvylika žaidėjų, kurie liko, su jais važiuosime tiek į Slovėniją, tiek į Puerto Riką.“

Galutinis Lietuvos rinktinės dvyliktukas olimpinei atrankai Puerto Rike:

  • Gynėjai: Rokas Jokubaitis, Lukas Lekavičius, Marius Grigonis, Deividas Sirvydis, Tomas Dimša;
  • Puolėjai: Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Ąžuolas Tubelis;
  • Centrai: Domantas Sabonis, Donatas Motiejūnas.

Paklaustas apie Giedraitį, strategas pirštu bedė į pozicijoje susidariusią konkurenciją.

„Ši pozicija yra kažkiek perpildyta, tiek Edgaras Ulanovas, tiek Arnas Butkevičius, praktiškai Deividas Sirvydis ir Marius Grigonis gali žaisti trečioje pozicijoje, – aiškino Maksvytis. – Neveši visų lengvų kraštų, mes nusprendėme pasirinkti tuos žaidėjus.

Didžiajame turnyre rinktinei neatstovavęs iš šio dvyliktuko yra tik Ąžuolas Tubelis. Praėjusį vasarį jis debiutavo nacionalinėje komandoje, bet tai darė Europos čempionato atrankos lange.

Šią vasarą Lietuvos rinktinė olimpinės atrankos turnyre San Chuane (Puerto Rikas) grupės etape susidurs su Meksika ir Dramblio Kaulo Krantu. Patekimo į atkrintamąsias atveju, lauktų Italijos, Puerto Riko arba Bahreino rinktinės.

Prieš Puerto Rike vyksiančią atranką mūsiškiai sužais dar vienas kontrolines rungtynes išvykoje su Slovėnija. Vilniuje mūsiškiai laimėjo 92:86.

Paryžiaus olimpinės žaidynės vyks liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis. Jeigu lietuviai į jas pateks, grupėje žais su JAV, Serbija ir Pietų Sudanu.

Grigonio komentarai:

Maksvyčio komentarai:

Savas kiemas:

Ačiū, kad mus skaitote! Mes jums turime dar daugiau turinio.

BasketNews.lt

Taip pat skaitykite:

BasketNews LKL vasaros turgus (atnaujinta 06.25)

Klaipėdoje sezoną užbaigęs graikas grįžta į gimtinę

Ne savo noru Milaną palikęs Melli prisiminė 45 sek. trukusį Messinos skambutį

Lundbergas atmetė NBA čempionų pasiūlymą

Atsisveikinimas – pergalingas: visą mačą pirmavusi rinktinė palaužė slovėnus

„Neptūną“ paliekantis Sargiūnas keliasi į Vilnių

Komentarai:

Linas

Idijotiškas straipsnis. Kiekviena pastraipa prieštarauja viena kitai. Pagrindinė esmė yra tame, kad tavo minima alfa ir omega (Sabas) žais daug Hand offu, daug trauks į priekį pats. Bandys žaist Kingsu krepšinio. Ar tu nori kampe turėti Butke, Ule, ta pati Dimša. Ar tu nori turėti vieną geriausių Eurolygos snaiperių. Atsakant į klausimą, kad neva tai vienodai vistiek tas žaidėjas nieko nelems 9-12. Tai Giedraitis tikrai galėjo daug ką lemti. Ir galėjo būt game changer ir papildoma įdomi opcija puolime. labai liūdna kai turi ribotą talentą ir atsisakai geriausių žaidėjų. Visas rinktinės žaidimas turėtų būt statomas ant Domo tada dvigubinimai ir perdavimas laisviems metikam. Dabar mes 30 proc. Metikai. Galėjo mesti 40 proc. Ir taip žinau Giedraitis neuzlozdavo. Bet bicas subrendo. Netik prie Ivkovic turėjo vaidmenį, kuris jį tikrai mylėjo ir davė laiko, bet ir Sfairopoulos. Man tai čia labai liūdna diena Lietuvos krepšiniui ir maža dalis to, dėl ko ilgą laiką nieko nelaimime

2024-06-24

+36

Atsakyti

Tomas

Įdomiausia kad nei vieno Ryto žaidėjo nėra, neskaičiuojant Tubelio aišku

2024-06-24

Atsakyti

valedona0

man asmeniskai del giedraicio jokiu nuoskaudu. vis nesulosia uz rinktine, o jo pozicijoj sirvydis turi proverzio sezona ir atrodo, kad ivairove didesne.man idomiau atrodo ules ir butkes paemimas kartu, ypac kai antras ne formoj po traumos. bet gal treneriams geriau matyti, kad ne bendzius vietoj kazkurio. matyt, gynyba svarbiau, imest atrasim kas gales.del dimsos tai man px ir niekaip su giedraiciu nelyginu, skirtingi profiliai.

2024-06-24

+16

Atsakyti

Oksimoronas

tai viskas ok, jei tau netinka, bet tada pasakyk žmogui, kad ačiū, ilsėkis, nereik tavęs, netrukdysim tavo laiko, nes still neimsim, bet kam atkabinėt ir neduodant žaist?

2024-06-24

+11

Atsakyti

Oksimoronas

Vakar prieš rungtynes dar kalbėjau, kad Roką turi imt, nes kitu atveju bus didelė nepagarba, žmogus po sezono varė, sportavo, stengėsi, EL - vienas geresnių žaidėjų ir pyst... Įdomiai.

2024-06-24

+4

Atsakyti

Jakas

Nei čia kažkoks kertinis žaidėjas būdavo rinktinėj tas Giedraitis nei ką. Aš Dimšos irgi nenorėčiau, gal ir neatrodo vertas, bet treneriai pasirinko. Kažką kitaip mato. Nebus čia gi kertinis žaidėjas, tai nemanau, kad čia ant tiek reikia dramą kelti dėl ne esminių žaidėjų, ypač kai yra Grigonis ir Sirvydis šiais metais. Bet aišku, sukurt kokią dramą visada yra įdomiau. Neįdomu juk pasakyt, kad rinktinės bendras paveikslas vistiek yra geras, nepriklausomai ar ten Giedraitis ar Dimša.

2024-06-24

+3

Atsakyti

Remas

Common hebra,visi turim savo nuomones,galim pykti,atleidinet trenerius ir taip toliau.Bet pats laikas atejo palaikyt tuos vyrus,kurie kovos uz Lietuva,uz mus visus.Pozityvo,pasitikejimo savo komanda.MES SU JUMIS!!!

2024-06-24

+38

Atsakyti

Remas

Ko cia myžčiot reik del to Giedraicio.Treneriai pasirinko akivaizdziai saugesni varianta.Kiek rimta ta Dimsos trauma,ar isvis ji yra,ne vienas mes nezinom.Giedraitis pradingsta oficialiuose macuose ir cia jo problema,niekad dar nesulose,o Dimsa jau manau irode,kad gali atstovet savo pozicija rinktinej.O del Ules ar Giedraicio,tai isvis ner ko ir diskutuot.

2024-06-24

-15

Atsakyti

Edvinas Neimontas

tai 1:1 lyginant giedraitis tikrai geresnis, bet tu delioji komandos paveiksla kas prie ko tinka, tau nba pilna pavyzdziu paskutiniais metais, surenka nets ar suns big 3 ir snipstas gaunas kai zaidejai nedera tarpusavi

2024-06-24

-1

Atsakyti

Paaiškėjo galutinis Lietuvos rinktinės dvyliktukas (26)

Žiūrėti visus 4 atsakymus

Egidijus

Toks jausmas kad baigsis Maskvycio era rinktineja po atrankos turnyro

2024-06-24

+53

Atsakyti

Vaidis

Jei patirs fiasko tikiuos paliks sita stratega ten puertorike, kad savo chodu ieskotu kaip gryzt. Teprisiima atsakomybe taip sakant. Dabar matai vaizduoja vadova ir kazkaip keistai atrodo kai Giedraiciai uz borto.😅

2024-06-24

+2

Atsakyti

bri010219971

Ką Dimša veikia dvyliktuke?Nuėmė Roką-sunkiai suprantamas sprendimas-Dimša jau pusė metų duobėje-šiandien buvo dar vienas įrodymas

2024-06-24

+73

Atsakyti

Laurynas

Man per daug atakuojanciu gyneju. Vietoj Dimsos noretusi Bendziaus.

2024-06-24

+16

Atsakyti

Romas

visai tau ku ku? blemba vos 5 gynėjus sukrapštom...tai gal dar Gudaitį su Biručiu pasikviest?

2024-06-24

+9

Atsakyti

Vaigaudas

Apskritai tų, kurių nebuvo Pasaulio čempionate, tai neturėtų būt ir atrankoj. Reikia augintis naujus žmones. Nėra JV, imam kitą, bet kai Sabonis anksti baigęs sezoną kažkur išvaro, tai yra Krivas. Tegul žaidžia. Jeigu mes nenugalim italų ir Puerto Riko su tais, kas buvo pernai, tai mums mišios. Jei patenkam į Olimpiadą, tai ten matom kokie varžovai: JAV atvažiuos neįveikiama, nes ten jokie Reaves nežais, o apie serbus matėm, kuo skiriasi mūsų dabartinis krepšinis nuo jų, kaip sakė Šaras, kol kas esam permyžniai.

2024-06-24

+24

Atsakyti

VALDOVAS

Nu kaziuko muge pripjove eilini karta grybo. Vietoje Dimšos turejo but Giedraitis!! ir Bendzius visai neblogai atrode galejo važiuot

2024-06-24

+41

Atsakyti

Oksimoronas

Ačiū vyram, bet vadovaujančiom galvom, aš norėčiau duot velnių :) Komunikacija, kad Sabonis išvarė į vestuves, kai kiti praleisdavo vaikų gimimus, palikdavo besilaukiančias žmonas, varydavo su traumom, nu gal aš old schoolas, bet tai rodo ne tavo pasišventimą, o bendrą jausmą komandai, kad tai yra ANTRAEILIS dalykas, kur tu gal net nenori būt. Priminsiu, kad LT visus titulus skynė tada, kai žaidėjų mentalitetas buvo, kad noriu pliaže pagulėt, noriu vestuvėse sudalyvaut, nu bet gerai, atlėksiu ir čia, o kai žaidė vilkai, kurie dėl patekimo į rinktinę kovojo. Nesakau, yra daug smagių vyrų, bet šitos rinktinės komunikacija į viešą erdvę, indikuoja kažkokį palaidumą. Tegu tik jiem sekasi ir linkiu daug sveikatos, bet norisi mažiau to pirsčiojimo į viešą erdvę ir tų žvengiančių veidų, kurie paaiškina mistifikuotas naujienas.Beje, įdomu, ką darysim, jei JV visgi nežais ir praeisim atranką. Šiandien pasimatė, kad jei Sabonis, kuris linkęs EU krepšinyje bauduotis, neatsilaikys, Doncė tikrai negali ilgų minučių žaist, vat kas tada juos keis :D

2024-06-24

+54

Atsakyti

Realus

nu tai naja viltis tubelis.

2024-06-24

+21

Atsakyti

Domas Timsa

Tai aisku kad Dimsa vaziuoja :DDdDd

2024-06-23

+63

Atsakyti

neriuxasss19

Cmon Kazy tau kaput.Jei bus feilas,baigsis baisiau tau nei Gustui.Kalbat Dimsa gali persivaryti kamuoli,tada reikejo imti Dovi kuris dar ir ginasi kaip maniakas.Atvaro zaidejas,eurolygos zaidejas visur turintis svarbia role ir jy atkabina velniop del Traumuoto Dimsos...Ne treneris o parodija.

2024-06-23

+142

Atsakyti

Benas plaukiantis į Nidą

Nu visi pikti čia dėl Dimšos. Keista, kad kvietė su trauma jį, bet ima, nes persivaryt kamuolį gali. Nors tas pats Grigonis dar geriau tai atlieka. Tik reik gal mažiau reaguoti, bus jis 12 žaidėjas šitoj komandoj ;)

2024-06-23

+8

Atsakyti

patriotas

Prasideda kliurkos, dar net atrankai neprasidėjus, deja.... 🤔

2024-06-23

+90

Atsakyti

Pokemon

Giedratis akivaizdžiai atvaziuoja skirti vasara rinktinei ir palieko už borto ir duoda vieta žaidėjui su trauma ir manau prastesniam už jį metikui

2024-06-23

+173

Atsakyti

Grunwaldas

Manyciau abiem atvejais apsidraudimai sugrojo. Dimsa kaip is bedos PG, Tubelis kaip is bedos C.

2024-06-23

+18

Atsakyti

pawtelis2

Giedraitis vel netinka trenerio schemom? jai taip tai skamba keistai kai eurolygoj neisitvirtines treneris sako kad jo schemom netinka eurolygos zaidejai.

2024-06-23

+138

Atsakyti

Mitkus

Nu tu turbūt juokauji. Dimša vs Giedraitis?

2024-06-23

+127

Atsakyti

valedona0

giedraitis vs sirvydis

2024-06-23

-9

Atsakyti

Rodyti daugiau komentarų

Paaiškėjo galutinis Lietuvos rinktinės dvyliktukas (63)

Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

>

Komentuoti


„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šviežiausios naujienos

Prieš 1 val.

„Žalgirio“ taikinys oficialiai atsisveikino su „Bešiktaš“

Prieš 2 val.

Sargiūnas įvardijo tikslus Vilniuje ir kodėl pasirinko „Rytą“

Prieš 2 val.

Eurolyga į lygos plėtrą ir algų kepurę taikosi nuo 2025-2026 m. sezono

Prieš 3 val.

BasketNews Eurolygos vasaros turgus (atnaujinta 06.26)

Prieš 3 val.

„Partizan“ skyrė Caboclo griežtą bausmę, bet išlaikė komandoje

Prieš 4 val.

Olimpiados medžioklė ir skambiausi žaidėjų kontraktai (BasketNews.lt podkastas)

Prieš 5 val.

„Anadolu Efes“ puolėjas išvyksta į Belgradą

Populiariausios naujienos

Paaiškėjo galutinis Lietuvos rinktinės dvyliktukas

2024-06-23

Dvyliktuko drama. Svarbu? Kam tai svarbu?

2024-06-24

„Neptūną“ paliekantis Sargiūnas keliasi į Vilnių

2024-06-23

Slovėnijos rinktinė sulaukė Dončičiaus

2024-06-24

Čempionų kryptis – Jomanto akimis: trenerio klausimas ir pastangos dėl Tubelio

2024-06-24

Paaiškėjo galutinis Lietuvos rinktinės dvyliktukas (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated:

Views: 5623

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.