Hoe werkt een domeinnaam verhuizing? - Versio (2024)

.nl domeinnaam

Stap 1: Vraag de verhuis token/EPP code aan bij de huidige provider. Deze code heb je nodig om de domeinnaam te verhuizen.

Stap 2: Vraag de verhuizing aan via onzedomeinnaampagina.

Stap 3: Direct na de verwerking van je bestelling is de verhuizing voltooid, dit duurt enkele minuten.

.be domeinnaam

Stap 1: Vraag de verhuizing aan via onzedomeinnaampagina.

Stap 2: Direct na de verwerking van je bestelling ontvang je per e-mail een EPP code. Je kunt vervolgens inloggen in het klantenpaneel en links klikken op “mijn producten” > “domeinen” > “verhuizingen”. Daar kun je de EPP code invoeren. Direct na het invoeren is de verhuizing voltooid.

.uk domeinnaam

De verhuizingen van Britse UK-domeinnamen gaan anders dan de overige extensies. Om een UK-domeinnaam te verhuizen volg je onderstaande stappen.

Stap 1: Om een .UK-domeinnaam naar Versio te verhuizen, moet je allereerst de verhuizing aanvragen via de website van Versio. Wanneer de domeinnaam vervolgens in je klantenpaneel zichtbaar is bij “jouw domeinnamen” > “inkomende verhuizingen” kun je naar stap 2.

Stap 2: Ga naarhttp://nominet.uk/en log in je account in. Je kunt de domeinnaam via de ‘Online Services’ van Nominet verhuizen naar een andere TAG. De TAG van Versio bij Nominet is:AXC-NL.

Stap 3: Wacht een aantal minuten, ons systeem detecteert dat je de verhuizing hebt aangevraagd bij Nominet en zal de domeinnaam opnemen in het klantenpaneel. Je kunt de domeinnaam vervolgens op normale wijze beheren via het klantenpaneel.

.eu domeinnaam

Stap 1: Vraag de verhuis token/EPP code aan bij de huidige provider. Deze code heb je nodig om de domeinnaam te verhuizen.

Stap 2: Vraag de verhuizing aan via onzedomeinnaampagina.

Stap 3: Direct na de verwerking van je bestelling is de verhuizing voltooid, dit duurt enkele minuten.

.com, .net, .info, .org, .biz & overige domeinnamen

Stap 1: Vraag de verhuis token/EPP code aan bij de huidige provider. Deze code heb je nodig om de domeinnaam te verhuizen.

Stap 2: Vraag de verhuizing aan via onzedomeinnaampagina.

Stap 3: De verhuizing duurt hierna ongeveer 5 werkdagen.

Waar vind ik de verhuistoken/EPP code van mijn domeinnaam?

Met een verhuistoken/EPP code kun je een domeinnaam verhuizen. Lees hieronder hoe je aan de verhuistoken/EPP code komt.

Gaat het om een .nl, .com, .net, .info, .org, .biz, .eu domeinnaam?

Dan vind je de token in het klantenpaneel. Klik links opdomeinnamenen daarna opoverzicht. Je ziet dan een lijst met je actieve domeinnamen. Klik op de pijl naast het domein. Op deze pagina vind je de verhuistoken/EPP code van je domeinnaam.

Gaat het om een .be domeinnaam?

Ga naarhttp://dns.been doe een ‘whois’ van de domeinnaam. Onderaan kun je vervolgens de EPP code op laten sturen naar de licensee.

Gaat het om een andere extensie?

Neem dan contact op met dehelpdeskvan Versio.

Domeinnamen verhuizen van reseller naar user?

Het kan zijn dat jedomeinenwilt verhuizen van je reseller account op user level naar een user account, welke je kunt aanmaken onder list users op reseller level. In dit artikel kun je lezen hoe je deze websites kunt overzetten.

Let op: om te controleren of de backup niet corrupt is heb je wel Xrar of Winrar nodig. Meer informatie kun je vinden tijdens het lezen van het stappenplan.

Stappenplan

Stap 1: Login DirectAdmin in met je reseller account.

Stap 2: Ga naaruser levelen maak een DirectAdmin backup. Klik eerst op een van je domeinen in het overzicht en kies hierna voorCreate/Restore Backups.

Stap 3: Vink alles aan en klik opcreate backup, zodra je backup klaar is krijg je dit te zien bij Message System in DirectAdmin.

Stap 4: Download de backup naar je PC, dit kun je doen via File Manager in DirectAdmin. Ga dan naar de mapbackupsen klik op de aangemaakte backup zodat je de backup naar je PC download.

Stap 5: Zodra de backup is gedownload naar je PC open je de backup op je PC. Wanneer je de mappenstructuur te zien krijgt, is je backup in orde. Krijg je een venster te zien met een melding zoals “Winrar: diagnostic messages”, dan is je backup mogelijk corrupt en dien je opnieuw een backup aan te maken en te downloaden.

Stap 6: Kies nu alle domeinen die je wilt verhuizen naar een andere user. Verander de naam van deze domeinen via DirectAdmin op de paginaDomain AdministrationofDomain setuponder je reseller op user level. Klik hierna opChange a Domain Nameen wijzig de naam van het domein, dit kun je bijvoorbeeld wijzigen van example.com naar exampleOLD.com, en klik opchange.

Stap 7: Ga nu naar reseller level en maak de user aan op pagina list users waar je de domeinen op wilt toevoegen. Vergeet niet de user voldoende ruimte te geven zodat je de backup kunt uploaden en restoren.

Stap 8: Log nu in via de FTP op de nieuw aangemaakte user. Zodra je bent ingelogd dien je eerst een map aan te maken welke wijbackupsnoemen.

Stap 9: Zodra de map is aangemaakt, plaats je de gedownloade backup vanaf je PC naar de map backups op je FTP en wacht je tot het uploaden klaar is.

Stap 10: Ga hierna weer naar DirectAdmin en login op het account van de nieuw aangemaakte user. Klik opCreate/Restore Backupsen je zult onderin bijSelect a File to Restorede backup vinden die je hebt geupload op de FTP. Klik nu opSelect restore optionsen restore de backup.

Stap 11: Zodra de restore klaar is dien je de domeinen welke je niet op deze user wilt blijven houden nog te verwijderen. Dit kan simpel viaDomain AdministrationofDomain setupen vink de domeinen aan welke je wilt verwijderen en kies voordelete.

Stap 12: Je zult nadien even moeten controleren of de naam van de database nog overeenkomt met diegene vermeld in het config bestand van je website. De username zal verschillen. De naam en user van de nieuwe database zal je zien bij MySQL management in DirectAdmin.

Je bent nu klaar met het overzetten van de websites. Mocht je ergens niet uitkomen, kun je altijdcontact opnemenmet ons supportteam.

Ik heb een domeinnaam verhuisd, maar ik zie nog steeds de oude website

Wanneer je nog steeds de oude website te zien krijgt, zijn hoogstwaarschijnlijk de nameservers nog niet ingesteld. Dit gebeurt niet altijd bij een verhuizing.

1.Heb je al een webhosting pakket / reseller hosting pakket?

Zo nee, ga door naar 2.
Zo ja, stel dan de nameservers van je webhosting of reseller hosting pakket in voor jouw domeinnaam. Dit kun je op twee manieren doen: handmatig of automatisch. Hoe je dit kunt doen, kun je lezen inditartikel.

2.Heb je al een VPS / dedicated server mét eigen nameservers?

Zo nee, ga door naar 3.
Zo ja, stel dan de nameservers in voor jouw domeinnaam. Voor meer informatie over een nameserver instellen, verwijzen we je graag door naarditartikel.

3.DNS beheer aanzetten en IP adres instellen

Zet DNS beheer aan in jeklantenpaneel. Ga in het klantenpaneel naar mijn producten -> webhosting -> overzicht. Klik hier op het vergrootglas voor het pakket waar je DNS beheer wilt aanzetten. Vervang tevens ieder IP-adres dat je ziet met het IP-adres van jouw server.

Wat betekenen de meldingen bij een domeinverhuizing?

Het kan wel eens voorkomen dat een domeinverhuizing mislukt. Er komt dan een foutmelding te staan in hetklantenpaneel. In dit artikel leggen we je uit wat de verschillende foutmeldingen betekenen en welke actie je kunt ondernemen.

Transfer waiting for Admin Contact Approval

Er is een e-mail verzonden naar het administratief contact. Om de verhuizing van het domein goed te keuren klik je op de link in deze mail. Indien je niet weet wie het administratief contact is, kun je deze controleren in eenwhois. Klopt het e-mailadres, maar heb je geen e-mail ontvangen? Controleer dan eerst de spamboxen van je e-mail. Mocht ook hier geen e-mail binnen gekomen zijn, dan kun je contact opnemen met onzehelpdesk. Wij versturen de e-mail dan opnieuw.

Transfer waiting for Losing Registrar Approval

Bij deze status is de verhuizing bevestigd door het administratief contact. Het domein zal bij deze status met 5 tot 7 dagen verhuisd zijn, tenzij de huidige registar de verhuizing eerder goedkeurt.

Action waiting for domain to be unlocked

De verhuizing is bevestigd door het administratief contact. Echter kan de verhuizing niet uitgevoerd worden omdat het domein nog een transferlock bevat. Je kunt contact opnemen met de huidige registar met het verzoek de transferlock van het domein te verwijderen. Zodra de lock verwijderd is, zal de verhuizing automatisch binnen enkele uren gestart worden.

Could not Fetch Current Administrative Contact Email Address. Will attempt again every hour

Hierbij is het niet mogelijk om te controleren wie het administratief contact is op het domein. Dit kan komen doordat de whois server niet correct reageert. Mocht deze melding meer dan een dag aanhouden, neem dancontactop zodat we dit kunnen nakijken. Zodra het administratief contact succesvol is achterhaald, zal de status veranderen inTransfer waiting for Admin Contact Approval.

Transfer Failed Since No Admin Response Obtained

De verhuizing is geannuleerd omdat het administratief contact de verhuizing (nog) niet heeft goedgekeurd. Het administratief contact krijgt een e-mail waar een link in zit. Klik op de link om de verhuizing goed te keuren. Weet je niet wie het administratief contact is? Dan kun je dit achterhalen op een whois site zoalswho.is.

Admin Contact for this domain has disapproved transfer request

Het administratief contact heeft een e-mail omtrent de domeinverhuizing ontvangen, maar heeft de verhuizing afgewezen. Voor meer informatie over waarom dit is afgewezen, kun je contact opnemen met het administratief contact of de huidige registar.

Transfer Request Failed – Object status prohibits operation

Deze melding geeft aan dat een verhuizing niet is toegestaan. In veruit de meeste gevallen komt dit doordat het domein jonger dan 60 dagen is of in de afgelopen 60 dagen al eens verhuisd is. Het is bij domeinen met de extensie .com, .net, .biz, .info en .org niet toegestaan om deze binnen 60 dagen na registratie of verhuizing opnieuw te verhuizen.

Transfer Request Failed – Invalid authorization information

Als je deze melding krijgt is de ingegeven EPP/AUTH/Transfer-code incorrect. Je kunt hiervoor contact opnemen met de huidige registar en vragen om een nieuwe EPP/AUTH/Transfer-code. Mocht jouw EPP/AUTH/Transfer-code speciale tekens bevatten, dan kun jehiermet ons contact opnemen.

Current Registrar for this domain has disapproved transfer request

Deze melding vrijwel niet voor. Mocht je deze melding krijgen, dan is de verhuizing afgewezen door de huidige registar. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de huidige registar.

Domein actief binnen systeem (code: 010003)

Als je deze melding krijgt dien je een ticket aan te maken in hetklantenpaneelonderUw helpdesk tickets. Geef hierin de foutmelding, het domein en de EPP code aan. Wij zullen het dan voor je nakijken en in orde maken.

Zat jouw foutmelding hier niet bij of kom je er niet helemaal uit? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Dit kanhier.

Hoe kan ik de verhuizing van een domein annuleren?

Indien je de verhuizing van een domeinnaam wil annuleren, kun je dit regelen in jouwklantenpaneel. Eenmaal ingelogd in het klantenpaneel, klik je aan de linkerkant opJouw domeinnamenen vervolgens opVerhuizingen. Op deze pagina kun je, indien mogelijk, de verhuizing annuleren. Het betaalde bedrag zal automatisch teruggestort worden in jouw online portemonnee. Er wordt tevens een creditfactuur opgemaakt.

Let op: het annuleren van een domeinverhuizing is niet altijd mogelijk. Dit is afhankelijk van de gebruikte extensie en hoe ver de verhuizing al gevorderd is.

Aarzel nietcontactmet ons op te nemen indien je nog vragen hebt.

Hoe werkt een gratis domeinnaam verhuizing?

Het is mogelijk om je .nl, .nu of .sedomeinnaamgratis naar Versio te verhuizen. Hierbij nemen wij de verloopdatum over zoals bekend bij de registry. Verhuizen betekent niet dat het domein gratis verlengd wordt. Hieronder vind je per extensie meer informatie.

.nl gratis verhuizen

Wanneer je jouw .nl domeinnaam naar Versio wilt verhuizen, kun je deze middels de domeincheck aan je winkelwagen toevoegen. Hiervoor heb je de verhuiscode nodig. Je ziet dan direct wat de verloopdatum wordt nadat je jouw domeinnaam hebt verhuisd naar Versio.

Let op: in sommige gevallen is de verhuizing niet gratis. Dit is het geval wanneer je de .nl domeinnaam vandaag hebt geregistreerd. Je ziet in dit geval een waarschuwing in je winkelwagenoverzicht dat de verhuizing niet gratis is. Het is daarnaast mogelijk dat de verloopdatum die je in je winkelwagen ziet niet overeenkomt met de verloopdatum die de huidige registrar communiceert. Hostingbedrijven kunnen een .nl domeinnaam maar maximaal één jaar vooruit verlengen en kunnen deze pas verlengen op de verloopdatum bij SIDN. Je huidige registrar zal je domeinnaam op de verloopdatum dus steeds met een maand, 3 maanden of 12 maanden verlengen bij SIDN. Wij nemen bij een gratis verhuizing de verloopdatum over SIDN, de uitgevende instantie van .nl domeinnamen.

Wanneer wij je .nl domeinnaam gratis verhuizen, brengen wij bij de eerste verlenging van de .nl domeinnaam de registratiekosten in rekening in plaats van de verlengingskosten. Dit is een extra korting om je te bedanken voor het verhuizen van je .nl domeinnaam naar Versio.

.nu en .se gratis verhuizen

Je .nu of .se domeinnaam gratis verhuizen naar Versio is zeker aan te raden. Bij ons betaal je namelijk vaak de helft van het gangbare tarief voor .nu en .se domeinnamen. Daarnaast hanteren wij geen minimumperiodes van meerdere jaren voor deze domeinnaamextensies. Kies je ervoor om je .nu of .se domeinnaam gratis te verhuizen naar Versio? Wij nemen dan de huidige verloopdatum van de domeinnaam over. Een .nu of .se domeinnaam kan door het hostingbedrijf al voor vele jaren vooruit zijn verlengd, wij nemen de domeinnaam en de bijbehorende verloopdatum over.

Wil je eerst zien wat de verloopdatum van je .nu of .sedomeinnaamis? Doe dan eerst een WHOIS. Dit is de website van de registry. Je kunt daar de officiële verloopdatum van je domeinnaam bekijken.

Hoe werkt een domeinnaam verhuizing? - Versio (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 5653

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.