Filmový koutek | Boogeyman 3 (2008) (2024)

Filmový koutek | Boogeyman 3 (2008) (1)

Země: USA
Rok vydání: 2008
Žánr: supernatural horror

Originální název: Boogeyman 3
Český název: Boogeyman 3

Režie: Gary Jones
Hrají: Erin Cahill, Charles Hittinger, Mimi Michaels

Hrací doba: 94 min

(Budou spoilery.)

„Boogeyman“ je strašně debilní série. Ale fakt strašně moc. Ujedničky jsem málem zdechnul nudou, ta sepromě stala etalonem filmařské impotence a jasnou ukázkou toho, jak by seneměly dělat horory. Jasně, duchařské horory nikdy nepatřily kmým oblíbeným kratochvílím, ale první díl„Boogeymana“ mi přišel tragický inapoměry subžánru. A to je kurva co říct. Doteď nechápu, jak takový hnůj vůbec mohl zplodit nějaká pokračování.

Dvojka byla trochu snesitelnější, ale pořád nic moc. Hlavně seale klidně mohlo jednat oúplně nesouvisející snímek, protože návaznost najedničku byla maximálně formální a taky trochu umělá, ani nemluvě otom, že „Boogeyman 2“ inaférovku změnil žánr, neboť zesupernatural hororu skočil doslasheru. Jako hloupoučká neinvenční vyvražďovačka, naniž během pár dnů zapomenete, seto přivelmi nízkých nárocích a vypnutém mozku dalo jakž takž odtolerovat. Kněčemu, co by sedalo nazývat dobrým filmem, ale měla idvojka dost daleko.

Na „Boogeyman 3“ jsem popopisovaných zkušenostech neměl zrovna kdovíjakou náladu. Ale říkal jsem, že když už jsem přetrpěl ty dvě předešlé sračky, nebudu vyměklá moč a zestudijních důvodů dorazím iten poslední díl, abych teda viděl jakože celou „trilogii“. Uvozovky jsem zvolil záměrně, protože také trojka by klidně mohla být úplně samostatný bubácký biják. Sice seodkazuje zejména naudálosti dvojky a vjednu chvíli tuším padne ijméno hrdiny zjedničky, ale věřte tomu, že kdybyste první dva díly neviděli, zážitek ztrojky by to vám to nijak nezkazilo. Ne snad, že by tam navás nějaký zážitek čekal. Leda tak ten negativní.

Tohle odtržení jednotlivých dílů, přestože trojka události dvojky zmiňuje poměrně často, způsobuje mimo jiné sám titulní strašák. Velké hororové série stojí hlavně naskvělém a zapamatovatelném záporákovi. Kdo zvás dokáže vyjmenovat hrdiny zjednotlivých části „Friday the 13th“? Já tedy ne. Jestli si ale pamatuju, jak Jason Voorhees vypadal vkterém díle, kde si připsal spacákovou vraždu a kde přeseknul kebuli vozíčkářovi? Jasná páka, vole, to ví přece každej!

Boogeyman je nicméně strašně necharismatické a neosobní monstrum. Obyčejný bubák bezjakýchkoliv jasných poznávacích znamení, trademarků, kultovních mordů nebo pořádného příběhového pozadí. Samotný strašák je stejně rozblemcané nic jako jeho filmy. Navíc vkaždém díle vypadá jinak a chová sejinak. Vjedničce sevlastně skoro ani neobjevil a vtěch pár záběrech jej suploval digitální blivajz. Vedvojce sevlastně neobjevil vůbec, protože tam vraždil nějaký náhodný kuřbuřt straumičkou zdětství.

Filmový koutek | Boogeyman 3 (2008) (2)

Ve trojce už sekonečně objeví, ale snad by lépe udělal, kdyby senato vysral. Vněkterých záběrech seopět jedná odigitální maglajz, avšak kromě nich už setvůrci odhodlali iknamaskovanému chlápkovi. Výsledek je ovšem zoufalý jak sexuální život poustevníka vcelibátu. Boogeyman tu vypadá jak retardovaný brácha Sadako z„Ringu“.

Navíc jsem zaty tři díky pořád nepochopil, kde, jak a proč sebubák zjevuje. Myslel jsem, že seobjevuje všatnících. Tady seale neštítí vyskočit izpod postele, zespíže vkuchyni nebo zaútočit vevětrací šachtě. „Boogeyman 3“ sesice snaží divákovi vnutit nějakou rádoby mytologii otom, že strašák je skutečný, jen když tomu člověk věří, ale zdá semi, že tahle teorie dost podkopává některá zabití zprvního dílu.

Filmový koutek | Boogeyman 3 (2008) (3)

S vraždami seBoogeyman vetrojce taky dvakrát nepředvede. Nějaké by tu sice byly, viz probodnutí ksichtu střepy odbongu nebo narvání buzíka dokufru. Dokonce ipokusy okrev by senašly. Nicméně vzhledem ktomu, že celý film a vlastně icelá série vypadá tak hrozně lacině (a tím myslím jak obsah, tak formu), ita elementární snaha semíjí účinkem. Naneštěstí sepak najdou inechtěně vtipné momenty jako třeba zabití kluka hlavní hrdinky. Ten šulin vmasce bubáka teda přehrává jak debil konstantně, ale jeho skok zezálohy vtomhle případě mě fakt uzemnil. Vtom špatném slova smyslu. Kromě vražd seobjeví ipár pokusů olekačky, ale svýjimkou jedné stojí itohle zavyližprdel.

„Boogeyman 3“ mi určitě přijde slabší než dvojka. Ita je sice jalová, ale srala mě nejméně zevšech. Navzdory všem negativům si ale myslím, že trojka dopadla lépe než naprosto katastrofální jednička. Což je podle mě velký paradox, protože myslím, že nenajdete moc sérií, kde jednička představuje to naprosto nejhorší a navíc stakovým přehledem. Vetrojce aspoň hrají docela pohledné roštěnky a některé znich ukážou icecíky, takže už jen natohle „Boogeyman 3“ nad jedničkou vítězí.

Filmový koutek | Boogeyman 3 (2008) (4)

Ale jasně, už trochu začínám vařit zvody. Ani všechny kozy světa totiž nic nezmění natom, že „Boogeyman 3“ je pořád strašná mrdka. Zlatej Jim Wynorski, ta jeho zetka jsou aspoň zábavná. „Boogeyman“ je sterilní kus hovna, jenž zasledování určitě nestojí. To si radši objeďte bradavky šmirgl papírem. Bolet to bude cca stejně, chytré to taky bude nastejno a zabere to méně času.

Podobné články

  • 31.5.2020 Boogeyman (2005) Filmový koutek
  • 5.6.2020 Boogeyman 2 (2007) Filmový koutek
  • 14.1.2020 The Grudge (2020) Filmový koutek
  • 29.7.2019 Annabelle Comes Home (2019) Filmový koutek
  • 1.2.2019 The Nun (2018) Filmový koutek
  • 17.5.2018 Asylum of Fear (2018) Filmový koutek
Filmový koutek | Boogeyman 3 (2008) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 6474

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.